parallax background
 

Kantoornieuws

 

Nieuwe campagne levenstestament ‘Teken vandaag voor morgen’

Op 1 maart 2021 start de KNB met een nieuwe online campagne om aandacht te vragen voor het levenstestament. Met de slogan `Teken vandaag voor morgen' kunnen consumenten via www.notaris.nl/tekenvandaag gemakkelijk een bel-mij-terug verzoek doen. Zij worden dan door iemand van een deelnemend notariskantoor gebeld voor een intakegesprek. Ons kantoor doet uiteraard ook mee!
Na het versturen van het bel-mij-terug verzoek wordt u binnen 3 werkdagen teruggebeld door één van onze (kandidaat-)notarissen voor een kosteloos intakegesprek van maximaal 30 minuten.
Op de campagnewebsite vindt u verder een handige online Keuzehulp. Na een bel-mij-terug verzoek kunt u zich met de Keuzehulp levenstestament alvast voorbereiden op het gesprek met de notaris. Deze beknopte online vragenlijst is anoniem, toegankelijk en laagdrempelig.
Wanneer gaat u tekenen voor morgen?

Beëdiging Gioia Houth

Een mijlpaal voor Gioia Houth, midden in deze vakantieperiode.

Op 29 juli 2020 is Gioia door de rechter van de rechtbank Gelderland beëdigd tot waarnemingsbevoegd kandidaat-notaris. Zij mag vanaf nu ook akten passeren. De beëdiging heeft op ons kantoor via Skype plaatsgevonden, haar naaste familie en haar collega's waren aanwezig bij dit bijzondere moment.

Misschien tekent u uw volgende akte wel bij haar!
 

Beëdiging Suzanne van Ingen

Heeft u haar handtekening al? De handtekening van Suzanne van Ingen was exclusief, een limited edition. Dit zal nu allemaal veranderen…

Op 20 mei 2020 is Suzanne beëdigd tot waarnemingsbevoegd kandidaat-notaris. Geen bezoek aan de Rechtbank met een officiële zitting, maar via Skype, het 'nieuwe normaal'. Uiteraard maakt dit haar beëdiging niet minder maar juist meer bijzonder. Plechtig beloofde zij om zich aan alle regels van het notarisambt te houden.

Haar handtekening zal ze vanaf nu veelvuldig uitdelen, misschien ook wel onder uw akte.

Overname Lemstra Notariskantoor te Kesteren

Lemstra Notariskantoor in Kesteren gaat per 1 april 2020 sluiten. Alle werkzaamheden worden door ons kantoor voortgezet. Heeft u op dit moment een lopend dossier bij Lemstra Notariskantoor? Dan zal ons kantoor dit verder voor u behandelen. U hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen.
Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Met ons team staan wij graag voor u klaar!
 

Beëdiging Marinka Roseboom

Op 23 oktober 2019 moest mevrouw K.M. (Marinka) Roseboom zich melden bij de rechtbank in Arnhem. "Wat is er aan de hand?!" hoor ik u denken… Ze moest ten tonele van de rechter verschijnen, ging de zittingskamer binnen als kandidaat-notaris maar kwam eruit als toegevoegd notaris!

Bij Ministerieel Besluit is Marinka aangewezen als toegevoegd notaris en na het afleggen van de belofte bij de rechtbank, waarin zij beloofd heeft om zich aan alle regels van het notarisambt te houden, is zij bevoegd om uw notariële akten als toegevoegd notaris te ondertekenen.

Wat is uw testamentmoment?

Gedurende maanden september en oktober neemt ons kantoor deel aan de landelijke campagne die er op gericht is om mensen bewust na te laten denken over hun testament. Het eerste kleinkind, het ontmoeten van een nieuwe liefde of het stuklopen van een relatie. Op zulke momenten wordt meestal niet gedacht aan het testament, terwijl dat wel zou moeten! Dergelijke gebeurtenissen zorgen vaak voor een grote verandering in iemands leven.
Wilt u weten of dit uw testamentmoment is?
 

Publieksdag KNB

De beroepsorganisatie voor het notariaat bestaat 175 jaar. Dit is zaterdag 3 november 2018 gevierd tijdens de landelijke publieksdag.
Wij zijn met taart op bezoek geweest bij een aantal verzorgingshuizen in de regio. Even wat extra aandacht voor bewoners, medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van de verzorgingshuizen.
Voor kinderen uit de regio hadden we een kleurwedstrijd georganiseerd. De prijswinnaars kregen in de verzorgingshuizen hun prijs uitgereikt. Het was een geslaagde dag!

AED locatie

Niemand hoopt het ooit mee te maken, maar per dag krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartaanval. Terwijl ze op de fiets zitten, hardlopen, aan het werk zijn, in de bioscoop zitten. Als u het mis ziet gaan bij iemand in uw buurt, is een automatische externe defibrillator (AED) onmisbaar.
Weet u echter wat u moet doen als iemand een hartaanval krijgt? Met deze gedachte in ons achterhoofd hebben wij ervoor gekozen om een AED op ons kantoor te plaatsen. Daarnaast zijn een aantal mensen van ons team getraind in het gebruik van de AED en in het bieden van eerste hulp bij ongelukken.
Onlangs ontvingen zij een certificaat uit handen van Saskia Borman van Fuego B.V. te Tiel. Met recht iets om zowel uit persoonlijk als uit maatschappelijk opzicht trots op te zijn.

Netwerk Notarissen


Ons kantoor is aangesloten bij Netwerk Notarissen. Hierdoor blijven wij up-to-date omtrent alle wetswijzigingen en discussies in de praktijk.

De notariskantoren aangesloten bij Netwerk Notarissen houden elkaar scherp en helder, wij delen kennis en adviseren elkaar, zodat we samen u beter kunnen helpen.

>>Lees hier het laatste nieuws van Netwerk Notarissen