parallax background
 

Wij staan graag voor u klaar met advies en service bij de volgende momenten in uw leven.

Diensten


Wonen

U koopt niet iedere dag een huis. Dus even een time out als u uw droomhuis hebt gevonden. Schakel eerst de kennis in van de Netwerknotaris. Die kan u waarschuwen voor een juridische en financiële misstap en maakt u wegwijs op weg naar uw huis.
>> Lees meer op onze pagina bij Netwerk Notarissen


Samen leven

Bent u van plan om te gaan samenwonen? Superleuk. Maar wel een grote stap. Ook juridisch. Maak dus goede afspraken. Want u weet maar nooit wat de toekomst brengt. Uw Netwerknotaris helpt jullie graag om alles goed te regelen.
>> Lees meer op onze pagina bij Netwerk Notarissen


Ondernemen

Ondernemen is een mooi avontuur: het slokt u helemaal op. Maar u hebt ook nog een privéleven. Daarom is een solide juridische constructie zo belangrijk. Daarmee kunt u bijvoorbeeld regelen dat u privé zo min mogelijk last krijgt als het zakelijk even minder gaat. Een stevig juridisch fundament onder uw bedrijf leggen, geeft rust en vertrouwen, ook voor uw familie. Maar het is wel werk voor specialisten. Uw Netwerknotaris helpt u graag om alles tot in de puntjes te regelen.
>> Lees meer op onze pagina bij Netwerk Notarissen


Scheiden

U bent op het punt gekomen dat u moet constateren dat er niks meer te lijmen valt. Jullie gaan uit elkaar. Dan komt er veel op u af. Een scheiding juridisch goed regelen, zorgt er voor dat u weer een nieuwe start kunt maken. Zonder losse eindjes uit het verleden.
>> Lees meer op onze pagina bij Netwerk Notarissen


Nieuwe erfenisregels

Wat is beneficiaire aanvaarding? Door beneficiair te aanvaarden wordt een erfgenaam niet met zijn eigen vermogen aansprakelijk voor de schulden van de overledene. Als een van de erfgenamen de erfenis beneficiair heeft aanvaard, moet de erfenis volgens de formele regels uit de wet met betrokkenheid van de rechter worden afgewikkeld. Dit wordt vereffening genoemd. De vereffening lijkt op de afwikkeling van een faillissement en is bedoeld om ervoor te zorgen dat alle schuldeisers van de erfenis worden betaald. De bezittingen van de erfenis worden verkocht en uit de opbrengst worden de schulden betaald. Zijn er meer schulden dan geld, dan moeten de schuldeisers samen het geld delen dat er is. Is er meer geld dan schulden, dan krijgen de erfgenamen wat overblijft na het betalen van de schulden.
>> Lees meer op onze pagina bij Netwerk Notarissen


Nalaten

Als u ergens niet over na wilt denken, is het wel die tijd dat u er zelf niet meer bent. Toch is het belangrijk om uw erfenis goed te regelen. Zo weet u zeker dat alle zaken na uw dood gaan zoals u het wilt. Of het nou gaat om de toekomst van uw kinderen, van uw Facebookaccount of die van uw huisdier, uw Netwerknotaris helpt u graag om alles goed te regelen.
>> Lees meer op onze pagina bij Netwerk Notarissen


Agrarisch notaris

Voor u als agrarisch ondernemer zijn er veel redenen om een beroep te doen op de agrarische notaris. Aan de ene kant omdat de bedrijfsvoering voor de agrarisch ondernemer steeds complexer wordt. Vooral op het gebied van de toenemende Europese en Haagse wet- en regelgeving. U kunt ook denken aan (ver)koop en levering van cultuurgronden, kavelruil, pachtzaken en productierechten (melk-, mest- en bieten).

Aan de andere kant vanwege de bijzonderheden die komen kijken bij het zijn van agrarisch ondernemer, die allerlei gevolgen kunnen hebben voor uzelf, uw bedrijfsopvolger(s) en naaste familie in de privé-sfeer. Bijvoorbeeld bij bedrijfsoverdrachten, huwelijkse voorwaarden/partnerschapsvoorwaarden, testamenten, nalatenschappen en belastingzaken.
Wij zijn aangesloten bij VASN.


Algemene volmacht

Wie regelt uw zaken als u niet in de gelegenheid of in staat bent om uw eigen wil te bepalen? Bijvoorbeeld door een geestelijke of lichamelijke ziekte of door andere onverwachte omstandigheden zoals een ziekenhuisopname. Voor die gevallen kunt u een persoon die u vertrouwt de bevoegdheid geven uw zaken te regelen. U kunt dit bij ons vastleggen in een algemene volmacht.

Een algemene volmacht bevat uw persoonlijke wensen en zorgt ervoor dat u verschillende handelingen uitbesteedt aan uw vertrouwenspersoon. Om hier zo zorgvuldig mogelijk mee om te gaan en het algemene volmacht naar uw wens op te stellen, nodigen wij u graag uit op ons kantoor of komen wij bij u thuis.


Trouwen

Als u trouwt gaat u ook een financiële verbintenis met elkaar aan. U denkt er misschien nu liever niet over na, maar u zit er wel aan vast. Ook als de wittebroodsweken voorbij zijn. Gelukkig kunt u van tevoren zelf kiezen, hoe u financieel met elkaar verbonden wilt worden. Uw Netwerknotaris helpt u graag een keuze te maken die precies bij jullie situatie past.
>> Lees meer op onze pagina bij Netwerk Notarissen